Enciklopedija
Patyręs
|
Gaminimo instrukcija: Ingredientai: Jaučio kepenys, arba veršio, 800 gramų Sviestas, tirpintas, 2.5 šaukšto Spanguolės, sultys, 0.5 stiklinės Grietinė, plakta, 3 stiklinės Želatina, 1 šaukštas Juodieji pipirai, malti,
truputį Druska, truputį Citrinos, truputį Petražolės, truputį
Gaminimas: Kepenys supjaustomos, pakepinamos svieste ir 4 kartus sumalamos. Į masę supilama išmirkyta ir spanguolių sultyse ištirpinta želatina, įberiama pipirų, druskos ir, gerai išsukus, įmaišoma plakta
grietinė. Paštetas sudedamas į formą ir palaikomas šaldytuve. Prieš tiekiant išverčiamas į lėkštę ir puošiamas supjaustytais drebučiais, o jų neturint, citrinos griežinėliais ir žalumynais.
|