Žaidimai visiems
Siūlome vaikinams
Siūlome merginoms
cd,
trans,
200.000 euro,
aistra turtams,
yosemite dviratis,
sarbievij,
,kadangi,
imbierinis zmogeliukas,
sift,
@@9wvow,
daugiau rezultatų...
Skelbimo paieška
Paskutinės paieškos
Informacijos paieška
Paskutinės paieškos
Akmenų g., Verduliukų k., Šiaulių r. sav.,
Jovarų g., Verduliukų k., Šiaulių r. sav.,
Pievų aklg., Verduliukų k., Šiaulių r. sav.,
Vaivos g., Verduliukų k., Šiaulių r. sav.,
Volungės g., Verduliukų k., Šiaulių r. sav.,
Jei kilo klausimų, turi pastabų ar pasiūlymų, rašyk forumas@dr.lt.
| | 2012.10.02 15:24 |
|
|
Enciklopedija
Patyręs
|
Gaminimo instrukcija: Ingredientai: 100 g išlydyto sviesto 250 g smulkiai sutrupintų sausainių Sūrio sluoksniui: 400 g ricotta sūrio 3 kiaušiniai 1 valgomas šaukštas miltų 1 valgomas šaukštas bulvių krakmolo 1
pakelis vanilinio cukraus 1 citrina 80 g cukraus
Abrikosiniam sluoksniui:
50 g džiovintų abrikosų 50 ml saldaus raudono vyno 4 valgomi šaukštai obuolių marmelado 2 valgomi šaukštai cukraus 50 g juodojo šokolado 1 valgomas šaukštas
pieno
Gaminimas: Sausainius smulkiai sutrupinau (naudojau "Gaidelis") Lydytą sviestą supyliau ant trupintų sausainių. Gerai išmaišiau, kad neliktų sausų trupinių. Kepimo skardą (naudojau apvalią, nuimamais šonais) patepiau riebalais ir subėriau paruoštus sausainių
trupinius. Tolygiai paskirsčiau ant skardos dugno ir šonų. Trupinius gerai suspaudžiau, kad neliktų tarpų. Kepiau 180 laipsnių orkaitėje 10 minučių. Dubenyje plaktuvu išmaišiau ricottos sūrį su cukrumi iki vientisos masės. Įmušiau kiaušinius, subėriau vanilinį cukrų, nutarkuotą citrinos
žievelę ir išspaustas citrinos sultis, subėriau miltus ir krakmolą. Vėl viską maišiau apie 5 minutes, kol masė tapo vientisa. Ant apkepto ir jau truputį pravėsusio pyrago pagrindo sukrėčiau pagamintą sūrio masę. Paviršių išlyginau, kad nebūtų oro pūslelių ir kepant nesusproginėtų. Kepiau vėl 180
laipsnių temperatūroje 40 minučių. Masė turi tiek kepti, kad kraštai būtų tvirti, o vidurys lengvai minkštas. Kepant pyragas pakyla, bet vėliau nusileidžia, nes vėstant oras išgaruoja :). Iškeptą pyragą apie 1 val. laikiau orkaitėje, kad atauštų. Kol pyragas aušo, gaminau viršutinį
sluoksnį. Abrikosus užpyliau verdančiu vandeniu ir palaikiau 15 min pamirkti. Išmirkusius supjausčiau griežinėliais ir užpyliau vynu. Pakaitinau ant silpnos ugnies, kol išgaravo alkoholis (5 min.). Sukrėčiau obuolių marmeladą, supyliau cukrų. Išmaišiau ir palikau
pravėsti. Školadą susmulkinau, užpyliau pienu ir kaitinau karšto vandens dubenėlyje, kol ištirpo. Praaušusį abrikosų pagardą tolygiai paskleidžiau ant pyrago viršaus. Apipyliau tirpintu šokoladu. Pyrago šonus aptepiau likusia šokolado mase ir pabarsčiau kokosų drožlėmis. Paruoštą
pyragą padėjau šaltai 2 valandoms, kad galutinai atšaltų ir gerai pjaustytųsi. SKANAUS!
|
|
|
|
|